Konaković objavio privatnu prepisku s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem

Radiosarajevo.ba
Konaković objavio privatnu prepisku s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem
FOTO: Facebook / Prepiska Elmedina Konakovića i Bakira Izetbegovića

Predsjedavajući Skupštine KS i stranke Narod i pravda Elmedin Konaković na svom Facebook profilu objavio je svoju prepisku s predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Uz fotografije poruka, Konaković je napisao „da je imao bilo šta kompromitujuće o meni da iznese, uključujući i te SMS poruke, on bi to i učinio“.

Zato ga pozivam da to bez odlaganja uradi. Ako to ne učini, a neće, potvrdit će još jednom da govori neistine i da je jeftini manipulant“, napisao je Konaković.

Dodao je da izgleda kako se on i Bakir Izetbegović uopće nisu poznavali.

„Nisam objavio poruke jer sam imao loš osjećaj da dijelim tu privatnu prepisku, nekako mi nije bilo fer. Vjerovatno bi nam u kampanji donijela glasove, vama odnijela, al’ nisam zaista mogao. Teške su bile moje spoznaje da nam je stranka postala firma u kojoj se dobro živi, nisam je ja nikad takvom zamišljao. U julu ste mi potvrdili da je to koncept, sistem, da moj osjećaj nije pogresan. Prvi dio prepiske je bio šokantan za mene. Pitate me zašto sam izjavio da sam odgovoran dragom Bogu, narodu, pa tek onda SDA i čudite se. A onda kažete da moja izjava da je narod važniji od stranke šteti i meni i stranci, jer stranka te čuva, postavlja...“, objavio je Konaković referirajući se na sadržao objavljene prepiske.

Prema riječima Konakovića u njegovoj „mahali“ to pravilo ne važi.

„Puna mi je ulica komšija koji su bili srcem SDA, razočarali se i napustili je. Većina je takvih. Svi su demobilisani borci. U mojoj raji sa kojom sam se družio ista stvar. U našoj domovini vam je ista stvar, uporedite broj glasova sa prvih stranačkih izbora i broj glasova sa zadnjih. Milion je onih za koje mi kažete da ne trebam brinuti, a 250.000 ovih drugih, stranačkih simpatizera i članova koji bi mi trebali biti važniji. Uglavnom porodice koje imaju barem jednog člana zaposlenog u javnom sektoru i glasaju da tako ostane. Ostanak na vlasti stranke-firme svima nam je garantovao stečena prava. Nismo se mi bivši predsjedniče uopšte poznavali“, poručio je Konaković.

Dodao je da se to najbolje vidi iz prepiske, te ističe da je informirao Izetbegovića o „Ćesirima“ u SDA, problemima koje prave prisvajanjem javnih preduzeća. Konaković je istakao da je Bakir Izetbegović javno govorio da nije to znao.

„Ni to nisam htio pokazati. Ja zaista personalno nisam imao sa vama problem, naprotiv. Nista mi nikad lično loše niste uradili. Al’ ne mogu ni danas da shvatim kako ne razumijete da nas ima mnogo kojima je problem to što vi stranku stavljate iznad našeg naroda i da preko toga nismo nikad mogli preći. Neću objavljivati poruke u kojim ushićeno čestitate za rad Vlade koju sam vodio, ni neke druge koje ste mi slali, a danas govorite drugacije. Al’ ove koje tražite, večeras hoću“, naglasio je Konaković.

Konaković je poručio da „zato što vam je stranka važnija od naroda i niste previše brinuli šta kaže i kako se osjeća narod kad ste nas poveli u propalu reviziju tužbe protiv Srbije“.

„Nije vam naravno bitno ni šta misli i osjeća narod kad najavite apelaciju za ukidanje imena RS, ojačate Dodika pa se povučete bez objašnjenja. Šta narod misli i kaže o autoputu koji ste projektovali onako kako ga SANU najavljuje u Memorandumu 2, nije vas posebno briga. Neće preko Sandzaka i Goražda, nije vam baš bitno. Stranka te čuva, postavlja, bitno je šta kaze i šta misli stranka. Nismo se mi poznavali...“, zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije