Konaković o optužbama SDA: Oni su "vladali" javnim preduzećima, mi ćemo upravljati

Radiosarajevo.ba
Konaković o optužbama SDA: Oni su "vladali" javnim preduzećima, mi ćemo upravljati
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković
Na saopćenje SDA da "nova vlast u Kantonu Sarajevo provodi najgrublje pravno nasilje", reagirao je Elmedin Konaković, čelnik stranke Narod i Pravda, te predsjedavajući Skupštine KS.

Saopćenje SDA: Nova vlast u Kantonu Sarajevo provodi najgrublje pravno nasilje

Konaković se oglasio na Facebooku i napisao:

"Ako platim promociju ovog SDA saopćenja nemojte se čuditi. Ovo saopćenje pokazuje naše suštinske razlike. Juče jedan zastupnik opozicije kaze da se preduzećima 'vlada', mi kažemo da se preduzećima upravlja. Najavili smo resetovanje sistema u kojem se preduzecima 'vlada'. 

To podrazumijeva smjene velikog broja onih koji misle da je normalno da stranke ta preduzeća posmatraju kao svoje vlasništvo, u ista zapošljavaju i tendere dodjeljuju svojim članovima i rodbini.

Čak i dio dobrih i poštenih ljudi u upravljačkim strukturama misli da je to ispravno. Uspjeli su nam to nametnuti kao sistem. 

Nije naravno nikakva tajna da će stranke šestorke podijeliti odgovornost za imenovanje novih upravljačkih struktura. Tačno će se znati koje odgovoran za koje preduzeće. 

Narod i pravda ce svoje kadrove i dalje birati na isti način, neke iz redova svog članstva i simpatizera, a vrlo često i kadrove koji vjerovatno nisu ni glasali za nas, a eksperti su i dobri kadrovi za određene oblasti. 

Vrlo brzo će biti moguće uporediti ova dva sistema. Istine radi, jučer je šestorka podržala izvještaje JU Muzej Alija Izetbegović, Kamerni teatar 55, kadrova koji su delegirani od stranaka van šestorke.

Ne 'vlada' se, upravlja se, a odgovornost je prema građanima čija je to imovina, ne prema strankama i lokalnim 'šerifima'", poručio je Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije