Konaković nakon revizorskog izvještaja: Da kradem ne bih otišao iz SDA

Radiosarajevo.ba
Konaković nakon revizorskog izvještaja: Da kradem ne bih otišao iz SDA
PrtScr / Elmedin Konaković

Federalni ured za reviziju izvršio je analizu trošenja novca iz kabineta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo kada je na toj funkciji bio Elmedin Konaković (Narod i pravda).

Izdali su mišljenje s rezervom uz zaključak da je netransparentno dijeljen budžetski novac.

Konaković je na Facebooku napisao da je Fadil Novalić, prije korone poslao Federalni ured za reviziju da prečešlja kabinet predsjedavajućeg.

Revizori su, kako je istakao, najviše pažnje posvetili dodjeli novca udruženjima i pojedincima, a izdvojili su posebno BANU, Medžlis IZ Sarajevo i slično. 

"Nigdje nisu napisali 'nezakonito', sve primjedbe su da je 'netransparentno. Kao da su nevladina organizacija. Ne postoji transparentniji proces u državi, odgovorno tvrdim, a i dalje se može provjeriti na stranici Skupštine. Svaka marka koju sam potpisao istog momenta je objavljena javno", napisao je Konaković na društvenim mrežama. 

Istakao je da sada očekuje i dirigiranje krivične prijave zbog te "netransparentnosti", ali uz poruku da je na to navikao. 

"Sa svakom sam vašom krivičnom prijavom ja zaspao kao beba, svaka vaša laž nas dodatno motiviše, a vi nikako da shvatite jedno. Ja da kradem, nikad od vas ne bih otišao. Ne postoji bolji ambijent za lopovluk od vaših skuta", kazao je Konaković poslavši tako poruku SDA. 

On je pobrojao i kome je sve dao novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije