Konaković najavio: U ZOI-u tek očekujte skandale, tamo ćemo prvo ući

N. Ka.
Konaković najavio: U ZOI-u tek očekujte skandale, tamo ćemo prvo ući
Foto: Dženan Kriještorac / Konferencija za medije u KJKP Rad

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković kazao je da će se vladajuća šestorka ozbiljno baviti radom javnih preduzeća u Sarajevu.

„Ovo je razlika u bavljenju politikom, mi smo krenuli u jednu borbu. Sumnjamo u Tužilaštvo, ali smo spremni da se borimo do zadnje kapi energije. Ja sam lično podnosliac krivične prijave protiv NN lica, ali najlakše je to dokazati. Pozivam sve poštene ljude da daju informacije koje ce dovesti do pravih krivaca“, kazao je Konaković.

Dodao je i koji zadaci čekaju novi menadžment.

Menadžment ce dobiti zadatak da napravi reviziju svih konzumenata i da vidimo koliko ko plaća, kako bi tačno dokazali. Šteta je definitivno blizu cifre koju mi izdvajamo za Rad. Ovo je direktno izvlačenje novca, za velike hotele koji se grade. A mi živimo u svijetu gdje predsjednik SDA kaže na otvaranju jednog od hotela 'Think big like Alija Budnjo'“, kazao je Konaković.

Kazao je da nema najave da će doći do formiranja nove većine.

„Imamo redovne sastanke šestorke, i nemamo nikakve informacije ili najave da ce doći do formiranja nove većine. Ali i da dođe do toga mi nećemo stati, jer su zakasnili i imamo dovoljno dokumenata. Borba neće prestati, a i sumnjam da ima i hrabrih koji ce ovu Vladu rasformirati. Ovo je isto u Butmiru, ViK-u, ZOI-u i ostalim kompanijama. U ZOI-u ćete tek vidjeti skandale, jer ćemo tamo prvo ući“, kazao je Konaković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije