Konaković, Marjanović i Stojanović: Sutra nećemo izdati borce

Radiosarajevo.ba
Konaković, Marjanović i Stojanović: Sutra nećemo izdati borce
FOTO: Facebook / Konaković, Marjanović i Stojanović: Nećemo izdati borce

Zastupnici iz Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Igor Stojanović i Damir Marjanović objavili su zajedničku poruku na Facebooku u kojoj navode da neće dozvoliti da se borci dijele po regionalnim i socijalnim osnovama i da se od boraca prave isključivo socijalne kategorije. 

"Znali smo šta hoćemo i šta trebamo da radimo kad nam je bilo 18, vjerujte da ćemo znati i u četrdesetim. Danas bi nas kao demobilisane borce i branitelje dijelili po regionalnim i socijalnim osnovama, danas bi i od branitelja i od boraca da pravite isključivo socijalne kategorije, da nas tako naša djeca i djeca naše djece pamte. Danas bi da sadakom i milostinjom kupite naše godine, zdravlje i živote onih kojih nema. Ovaj zakon ste osmislili da bi nas dalje dijelili. Neće vam to poći za rukom", poručili su delegati na Facebooku.

Jasno su rekli da sutra neće izdati saborce i subranitelje koji su zapostavljani više od dvadeset godina i kojima je ova pomoć prijeko potrebna.

"No znajte da vas nećemo ostaviti na miru sve dok ne budemo imali tačan i pošten registar branitelja i sve dok ne usvojite zakon, ili izmjene zakona, kojim će se, konačno, svakome borcu i branitelju vratiti dostojanstvo, jer mnogi od nas samo to traže! To vam obećavaju dva borca i jedan branitelj Igor, Dino i Damir", navode u zajedničkoj izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije