Komšić: Tuka još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista

Radiosarajevo.ba
Komšić: Tuka još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju.

Bravoooooo, Amele: Tuka osvojio srebro u finalu Svjetskog prvenstva

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.


“Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. Upućujem Vam iskrene čestitke u svoje, uime Predsjedništva BiH, a slobodan sam reći, i uime svih građana BiH na osvojenoj srebrenoj medalji”, naveo je Komšić.

Dodao je da je Tuka, kao jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu, još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista.

“Pored mnogih prepreka iz godine u godinu dokazujete da se odricanje, trud i naporan rad isplati. Vaš uspjeh, kao i uspjesi svih naših sportista, obavezuju nas da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću bh. sportisti i omogućimo im profesionalnije uvjete. Hvala Vam što Vaš uspjeh i medalje dijelite s nama. Želim Vam mnogo sreće u daljim takmičenjima i karijeri”, istakao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije