Komšić posjetio Nacionalni memorijalni muzej 9/11 u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Komšić posjetio Nacionalni memorijalni muzej 9/11 u New Yorku
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obišao je Nacionalni memorijalni muzej 9/11 u New Yorku, te odao počast na spomen-obilježju posvećenom nevinim žrtvama terorističkog napada koji se dogodio prije 18 godina u tom gradu.

Komšić je istaknuo kako je taj brutalni teroristički zločin nad građanima New Yorka i SAD-a doveo do globalne promjene stava prema terorizmu, te da, nažalost, ekstremne ideologije nikada ne spavaju, i tragedije slične toj se dešavaju i danas širom svijeta.

"Saznanje da četrdeset posto žrtava, koje su nastradale 11. septembra tokom napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra, nikad nisu pronađene ili identifikovane, budi u čovjeku strašne i neopisive emocije. Mogu samo zamisliti kako je porodicama nastradalih. Mi u BiH saosjećamo sa građanima New Yorka i SAD-a, jer smo, ne tako davno, proživjeli sličnu sudbinu. Zbog toga svi zajedno moramo istrajati u borbi protiv terorizma, svih oblika nasilja i ekstremnih ideologija", kazao je predsjedavajući Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Naglasio je kako će Bosna i Hercegovina nastaviti i dalje davati potpuni doprinos toj zajedničkoj borbi.

"To moramo učiniti zbog budućih generacija koje nam dolaze, generacija koje trebaju živjeti u miru i slobodi", zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije