Komšić poručio Hrvatima: Postoji crvena linija koja se ne smije prelaziti!

Radiosarajevo.ba
Komšić poručio Hrvatima: Postoji crvena linija koja se ne smije prelaziti!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas da će navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati jako ozbiljne implikacije.

Komšić smatra da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave "razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa". Međutim, dodao je on, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

"Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-naučni skup o temi izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja", ističe se u saopćenju iz Komšićevog kabineta.

Podsjeća da je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista".

" Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama", zaključuje Komšić u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije