Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD

Radiosarajevo.ba
Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD
Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Meni ovo sve liči na dogovor Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA), izjavio je u četvrtak za agenciju Patria član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentarišući najavu iz SDA da će tražiti od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da preispita naziv imena Republika Srpska.

„I jedni i drugi imaju koristi od ovakve situacije. SDA da izvrši dodatni pritisak, prije svega, na BH blok kako bi morali sa njima u vlast (jer Dodik hoće raspad BiH), a SNSD-u koristi jer ovim 'ubija' i ono malo preostale opozicije u RS-u, te potpuno 'ubija' priču o NATO putu BiH!“, rekao je Komšić, piše Patria.

Iz SDA je u srijedu saopćeno da je dugogodišnja praksa institucija vlasti entiteta Republika Srpska pokazala da je dosadašnji naziv entiteta intenzivno i efikasno korišten u svrhu diskriminacije i isključivanja druga dva konstitutivna naroda - Bošnjaka i Hrvata.

Predsjedavajući Predsjedništa Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odgovorio je da „ako SDA to želi da uradi“, on će se zalagati za rigorozne mjere zaštite RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije