Komšić o istupu Zovko: Šovinističko i islamofobično orgijanje

F. V.
Komšić o istupu Zovko: Šovinističko i islamofobično orgijanje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Nakon kontraverznih stavova zastupnice Republike Hrvatske Željane Zovko koja je danas na sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta kazala da su Turska i Islamska zajednica igrale ključnu ulogu u izboru Željka Komšića, zbog čega je danas reagirao i Rijaset, zamolili smo za komentar i prozvanog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tim prije jer se izjave zastupnice Zovko, doskora, paradoksalno, ambasadorice BiH, u najmanju ruku mogu nazvati instruiranim diplomatskim ispadima.

"Dobro ste rekli, ispadi! Dodao bih još histerični ispadi! Prosto je nevjerovatno da se došlo do takve faze da se takve bezočne laži, bez imalo ograde ili ustručavanja, iznose od strane jednog zastupnika Evropskog parlamenta!“, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Komšić je ovakve istupe podijelio u dvije dimenzije.

"Jedna je dimenzija što ovakve tvrdnje dolaze 'sa suprotne strane pameti', da ne upotrijebim riječ 'ludilo'. Druga dimenzija je (zaboravite mene na trenutak), šovinističko, islamofobično orgijanje koje se odvija pod 'krovom jedne od europskh institucija'“, zaključio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije