Komšić: Nećemo dozvoliti destabilizaciju BiH

Radiosarajevo.ba
Komšić: Nećemo dozvoliti destabilizaciju BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH zatraženo je od Ministarstva sigurnosti BiH da u roku od tri dana Predsjedništvu BiH dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti, a o aktivnostima SOA-e Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

"Nakon što dobijemo potpunu informaciju, uslijedit će dalji koraci u pravcu rješavanja ovog problema. Razumijem zabrinutost javnosti u vezi sa eventualnim aktivnostima o kojima se govori proteklih dana, ali isto tako želim istaći da je u ovom trenutku potrebno vjerovati u institucije države. Ne smijemo i nećemo dozvoliti destabilizaciju države Bosne i Hercegovine", poručio je danas član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podsjećamo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je kako su obavještajci SOA-e vrbovali selefije kako bi uzrokovali nemire u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije