Komšić komentirao prijedlog Bećirovića o kandidatu na izborima u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Komšić komentirao prijedlog Bećirovića o kandidatu na izborima u Srebrenici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Samo zajednički kandidat u Srebrenici ima šansu pobijediti negatore genocida! U Srebrenici se moramo izdignuti iznad uskostranačke logike razmišljanja, izjavio je danas delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Denisa Bećirovića.

Njegov stav, međutim, potpuno je drugačiji od stava stranke iz koje dolazi. SDP BiH, kako je to kazao predsjednik Nermin Nikšić "neće biti dio samoproglašene bošnjačke reprezentacije" nakon nedavnog potpisivanja zajedničkog dokumenta kojim SDA, SBiH, SBB, DF i PDA najavljuju jedinstven nastup probosanskih stranaka na izborima i djelovanje u Srebrenici. 

Bećirović kontra SDP-a: Samo zajednički kandidat u Srebrenici ima šansu

Ovim se povodom danas oglasio i Željko Komšić koji je podržao Bećirovića.

"Slažem se sa ocjenom Denisa Bećirovića da samo zajednički kandidat probosanskih opcija u Srebrenici ima šansu da pobijedi. Također, pozdravljam i mišljenje da se svi moramo izdignuti iznad stranačkih interesa. Oni koji za to nemaju kapaciteta nemaju šta raditi u politici", napisao je Komšić, također na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije