Komšić i Džaferović muslimanima uputili ramazanske čestitke

Fena
Komšić i Džaferović muslimanima uputili ramazanske čestitke
Foto: RSA / Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su čestitku reisul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u BiH i dijaspori povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

"Vama i svim muslimanima u BiH i dijaspori upućujem čestitku povodom nastupajućeg mjeseca ramazana. Ovaj mjesec posta i odricanja vježba je snage i volje za svakog čovjeka.  Ramazan je nadahnuće za obnovu ljudskih vrijednosti, zbližavanje i solidarisanje sa drugima.

Želim vam da ovaj sveti mjesec provedete u dobrom zdravlju, okruženi svojom porodicom, prijateljima i komšijama", navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

"Vrijeme ramazana je vrijeme ibadeta, tjelesnog odricanja i duhovnog uzdizanja, kada jača osjećaj solidarnosti i svijest o tome koliko smo upućeni jedni na druge.

U mubarek mjesecu ramazanu, muslimani su dužni pomoći onima koji su najugroženiji te jačati povjerenje i zajedništvo posebno kroz učvršćivanje porodičnih i komšijskih veza.

Posebnu radost nam pričinjava što ovaj ramazan dočekujemo uz obnovljenu Aladžu u Foči koja nas istovremeno podsjeća na zlo i zulum koje nas je pogodilo ne tako davno. Budimo u našim molitvama i dovama uz sve ljude širom svijeta koji trpe nepravdu i nasilje", naveo je Džaferović.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori poželio je dobro zdravlje i lahak post u nastupajućem ramazanu, uz poruku: "Ramazan šerif mubarek olsun".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije