Komšić čestitao Johnsonu: Uvjeren sam u nastavak dobre saradnje sa Britanijom

Radiosarajevo.ba
Komšić čestitao Johnsonu: Uvjeren sam u nastavak dobre saradnje sa Britanijom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku Borisu Johnsonu povodom pobjede na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji. 

"Premijeru, čestitam Vam na uvjerljivoj pobjedi. Uvjeren sam da će se prijateljski odnosi naših zemalja nastaviti razvijati uzlaznom putanjom, i da ćemo bez obzira na sve izazove s kojima se vi suočavate, imati Vašu podršku ka euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Pred Vama su veliki izazovi , Vama i Vašim saradnicima želim mnogo sreće i uspjeha u budućem radu".

Velika pobjeda Borisa Johnsona na britanskim izborima

Podsjetimo, Konzervativci Borisa Johnsona osvojili su najmanje 326 mandata na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji. Tih 326 mandata dovoljni su da osiguraju većinu i da Johnson ostane premijer.

U svom govoru nakon što je dobio većinu, Johnson je izjavio kako se radi o historijskoj pobjedi koja će mu omogućiti da poštuje volju britanskog naroda i da izvede Veliku Britaniju iz Europske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije