Kompletiran Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH

Fena
Kompletiran Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predstavnički dom PFBiH
Članovi Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine dodijelili su na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu mandate nedostajućim delegatima u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Mandati su dodijeljeni Draganu Stevanoviću iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH koji je bio na kandidatskoj listi za Skupštinu Kantona Sarajevo, Mladenu Loniću (SDP) s liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona i Nikici Bosniću (Srpska lista) iz Kantona 10.

Mandati su dodijeljeni po jednom od kandidata s lista za kantonalne skupštine ovih kantona, koji nisu izabrani u kantonalne skupštine, ali su se prije izbora izjasnili kao Srbi.

Odluka o dodjeli mandata jednoglasno je usvojena.

Na taj način dodijeljena su tri nedostajuća mandata čime je kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH (17 delegata), a prema Kriteriju i postupcima popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine dokumentu koji je CIK ranije usvojio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije