KCUS provjerava kako i kome su dodjeljivani stanovi ovog kliničkog centra

Radiosarajevo.ba
KCUS provjerava kako i kome su dodjeljivani stanovi ovog kliničkog centra
Zbog velikog broja pitanja u vezi sa dodjelom stanova u KCUS-u je formirana Komisija u julu 2017. godine.

Komisija bi trebalo da utvrdi postojeće stanje, kao i da provjeri kome i kako su dodjeljivani stanovi.

Revidiranje se vrši zbog potrebe da se pravedno i pravilno postupa prema uposlenicima i imovini KCUS. Na samom početku utvrđeno je da je jednoj od bivših uposlenica KCUS-a dodijeljen stan, iako je u isto vrijeme i njen suprug „dobio stan“, a posjedovali su i kuću.  Navodi se da oni godinama stan izdaju, a s druge strane veliki je broj uposlenika koji nikada nisu mogli ostvariti isto pravo.

„Nekoliko stanova smo obišli po prijavi i zatekli podstanare kojima su naši uposlenici izdali stan, a koji su vlasništvo KCUS-a. Dodatnim provjerama utvrđeno je da ti uposlenici imaju u vlasništvu nekoliko nekretnina, a i da su dobili stanove od nekih fondova u Kantonu Sarajevo. Otkrili smo slučaj uposlenika kojem je stan dodijeljen na privremeno korištenje na Trgu ZAVNOBIH-a i da ga izdaje za 500 KM. Ovakvi propusti su se dešavali zbog zloupotrebe korisnika stanova. Ti korisnici će se dodatno provjeriti i sankcionisati u skladu sa zakonskim propisima“, rekli su iz Komisije.

Iz Komisije smatraju da je bilo zloupotreba i odlučni su da provedu provjeru i reviziju. Od nadležnih službi preuzet će spisak svih Rješenja o dodjelama stanova. Nakon što se utvrdi činjenično stanje javno će objaviti rezultate rada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije