Komemoracija i ukop stradalih u avionskoj nesreći: Dan žalosti u Mostaru i HNK-u

Radiosarajevo.ba
Komemoracija i ukop stradalih u avionskoj nesreći: Dan žalosti u Mostaru i HNK-u
Zbog avionske nesreće, u kojoj je tokom vikenda stradalo pet osoba, danas je u Mostaru proglašen Dan žalosti.

Također, Dan žalosti je proglašen u cijelom Hercegovačko-neretvanskom kantonu, na osnovu odluke Vlade HNK-a, kako bi se na dan sahrane i komemoracije prisjetili stradalih u ovoj nesreći.

Navodi se kako će Dan žalosti biti obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave, Gradske vijećnice i na javnim ustanovama u Gradu Mostaru. Također, na Danu žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a zabranjeno je i emitiranje muzike u ugostiteljskim objekti.

Također, elektronski mediji u Mostaru dužni su prilagoditi sadržaj Danu žalosti.

Komemoracija za stradale u avionskoj nesreći održat će se u 12:30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Navodi se i to da će Vlada HNK-a, zajedno s Gradom Mostarom, preuzeti troškove ispraćaja i ukopa stradalih u ovoj teškoj nesreći.

Podsjećamo, ova avionska nesreća dogodila se u subotu oko 16 sati, kada se nadomak Mostara srušio manji avion, tokom panoramskog leta. Tom prilikom stradalo je pet osoba, tačnije instruktor leta, jedna mlađa muška osoba, te troje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije