Kolinda Grabar - Kitarović stiže u zvaničnu posjetu BiH u januaru 2018.

Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar - Kitarović stiže u zvaničnu posjetu BiH u januaru 2018.
Foto: EPA / Kolinda Grabar-Kitarović
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održalo 42. redovnu sjednicu, te je na njoj usvojen plan posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja će u januaru stići u BiH.

Tačnije, Predsjedništvo BiH je donijelo zaključak kojim je termin posjete predsjednice Republike Hrvatske određen za 17. i 18. januar 2018. godine, kada će se Grabar Kitarović sastati sa brojnim bh. zvaničnicima, saopćeno je iz Ureda za medije Predsjedništva BiH.

Pored toga, Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvještaj predsjedavajućeg Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, kao is aradnje sa drugim zemljama regija na ovom putu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo zaključak o upućivanju pozivnog pisma predsjedniku Republike Grčke za posjetu Bosni i Herecgovini.

Također, uz sve ove odluke, članovi Predsjedništva BiH usaglasili su se kada je riječ o brojnim sporazumima, odlukama drugih instanci vlasti, kao i o brojnim pitanjima koja su od velike važnosti za vanjskopolitičku saradnju naše države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije