Koliko su glasova dobili Memo, Sanela, Sebija, Zvonko, Halid...

A. S.
Koliko su glasova dobili Memo, Sanela, Sebija, Zvonko, Halid...
Foto: Radiosarajevo.ba / Sanela Prašović-Gadžo, Memo Haljevac, Halid Muslimović i Razija Mujanović samo su neki od poznatih koji su bili kandidati na Općim izborima

Brojne poznate ličnosti i ove godine učestvovale su kao kandidati na Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Sulejman Haljevac, kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) za Skupštinu Kantona Sarajevo, koji je bio izuzetno aktivan na društvenim mrežama tokom preizborne kampanje, osvojio je 639 glasova.

Iz ove stranke za Parlament Federacije BiH kandidirala se glumica Zana Marjanović koja je dobila 1.251 glas. Bivša novinarka Sanela Prašović-Gadžo, koja je također članica SBB-a dobila je u utrci za Parlamant FBiH 1.076 glasova. Nekadašnji K1 borac Dževad Poturak (SBB) u utrci za Skupštinu KS dobio 946, a novinar Zvonko Marić 983 glasa. Glumica Jasna Ornela Beri dobila je 291 glas.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović (SDA) dobila je 7.648 glasova, a za Samera Rešidata (DF), vlasnika turističke agencije Sol Azur “zaokruženo” je 2.679 glasova.

Elmedin Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, danas predsjednik Naroda i pravde, dobio je 7.389, dok je njegov kolega iz stranke Sejo Bukva, također bivši košarkaš dobio 888 glasova.

Emir Hadžihafizbegović (SDA), glumac i direktor Kamernog teatra 55, koji se kandidirao za Skupštinu KS-a dobio je 5.721 glas. Iz iste stranke Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, osvojio je 2.957 glasova. Bivša košarkašica BiH i jedna od najboljih u Europi u svoje vrijeme, Razija Mujanović (Nezavisni blok), dobila je 339 glasova.

Dva momka sa estrade – Halid Muslimović (PDA) i Abid Sakalaš (BPS) dobili su 167, odnosno 109 glasova.

Denis Stojnić (Unija socijaldemokrata), MMA borac i ugostitelj osvojio je 31 glas, a 164 glasa dobio je književnik i scenarista Abdulah Sidran (Građanski savez).

Na kraju naglasimo da ovo nisu konačni rezultati, jer svi glasovi nisu prebrojani. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije