Koliko je bio jak zemljotres u BiH: U Sarajevu pucali zidovi

Radiosarajevo.ba
Koliko je bio jak zemljotres u BiH: U Sarajevu pucali zidovi
FOTO: Radiosarajevo.ba / Popucali zidovi u stanu u sarajevskom naselju Socijalno

Građani Bosne i Hercegovine uznemireni su od kako je u noćnim satima Albaniju pogodio snažan zemljotres, smirivanju situacije nije doprinjeo ni potres koji je pogodio i našu zemlju u jutarnjimm satima.

Podsjećamo, zemljotres koji je u 10.19 sati potresao Bosnu i Hercegovinu, bio je s epicentrom na 11 kilometara jugozapadno od Nevesinja.

Prema svjedočenjima građana, potres se snažno osijetio u cijeloj BiH, ali i regionu.

Snimak nadzorne kamere na Skenderiji u Sarajevu pokazuje koliko se zatreslo tlo u glavnom gradu BiH.

Snimak iz centra Sarajeva pokazuje koliko je jako zatreslo

Zemljotres koji je u 10.19 sati potresao Bosnu i Hercegovinu, bio je s epicentrom na 11 kilometara jugozapadno od Nevesinja. prema svjedočenjima građana, potres se snažno osijetio u cijeloj BiH, ali i regionu.

Snaga zemljotresa je bila 5,2 stepeni po Richterovoj skali i minimalno 6 po Merkaliju, potvrdio je seizmolog Ivan Brlek za Radiosarajevo.ba.

Seizmolog Ivan Brlek za Radiosarajevo.ba otkrio ima li razloga za paniku u BiH

Ivan Brlek, seizmolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda u razgovoru za Radiosarajevo.ba dao je komentar nakon serije razornih zemljotresa u Bosni i Hercegovini i Albaniji. On je za naš portal rekao da je snaga zemljotresa u 10.19 sati koji je pogodio našu zemlju bila 5,2 stepeni po Richterovoj skali i minimalno 6 po Merkaliju.

A redaciji portala Radiosarajevo.ba javili su se čitaoci iz Sarajeva, kako bi prijavili štetu koju su primijetili na svojim stambenim objektima.

Naime, kako nam je kazao čitalac iz sarajevskog naselja Socijalno, u njegovom stanu koji se nalazi u jednom od nebodera popucali su zidovi.

Manja materijalna šteta na zidovima se vidi na priloženim fotografijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije