Kolegijum NS RS odbio sazivanje posebne sjednice o slučaju "Dragičević"

Radiosarajevo.ba
Kolegijum NS RS odbio sazivanje posebne sjednice o slučaju "Dragičević"
0 / Banja Luka: Skup Pravda za Davida

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odbio je da zakaže novu posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o slučaju "Dragičević".

Kako je saopćeno, Kolegijum Narodne skupštine Repubike Srpske danas nije utvrdio konačni Prijedlog dnevnog reda za zakazivanje 30. posebne sjednice, koji je predložilo 28 narodnih poslanika. 

Davor Dragičević: Ovo je prvih 13 imena koji su odgovorni za smrt Davida

Kolegijum se, kao i na svim prethodnim sjednicama, izjašnjavao o utvrđivanju konačnog prijedloga dnevnog reda na osnovu člana 34. Poslovnika u kojem se navodi da „Kolegijum utvrđuje:  usaglašeni prijedlog dnevnog reda, datum i vrijeme trajanja zasjedanja Narodne skupštine“, te člana 116. Stav 2. Poslovnika u kojem stoji da se „ o pripremljenom prijedlogu dnevnog reda izjašnjava i utvrđuje ga Kolegijum Narodne skupštine“.

Za predloženi dnevni red glasali su predstavnici klubova poslanika SDS, PDP i NDP, protiv su bili predstavnici klubova poslanika SNSD, SP i SDS-K, a suzdržan predstavnik Kluba poslanika DNS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije