Kolaps u Sarajevu: Nevrijeme poplavilo ulice glavnog grada, građani u problemima

Radiosarajevo.ba
Kolaps u Sarajevu: Nevrijeme poplavilo ulice glavnog grada, građani u problemima
FOTO: Radiosarajevo.ba / Čitatelji o nevremenu u Sarajevu
Nakon Srbije i Hrvatske, veliko nevrijeme, koje je najavljeno za području pogodilo je i Bosnu i Hercegovinu.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je veći dio Bosne, a ponajviše je izraženo u Sarajevu, gdje je veći dio gradskih ulica pod vodom u popodnevnim satima. Brojni čitatelji iz svih dijelova grada javili su nam kakav su kolaps prouzrokovale nove padavine u glavnom gradu BiH.

Posebno je teška situacija i na jednom od sarajevskih parkinga gdje su tokom obilnih padavina nastupile velike saobraćajne gužve, zbog kojih se vozila izuzetno teško kreću. Dijelovi parkinga su poplavljeni do te mjere da se vozila nikako ne mogu kretati kroz prava mala jezera.

Inače, tokom dana ovo nevrijeme zahvatilo je cijelu regiju, pa su tako poplavljeni bili dijelovi i Beograda, a teški oblaci nadvili su se i nad Istru, te veći dio Hrvatske.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na jugozapadu i jugoistoku Bosne bez padavina i sunčanije. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padavina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 21, na jugu od 24 do 28 stepeni. Poslije podne, postupni pad temperatura zraka. U Sarajevu jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U subotu u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 28, a dnevne od 27 do 23, na jugu od 23 do 29 °C.

U nedjelju u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Prema kraju dana slaba kiša ili pljusak su mogući ponegdje u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 19, a dnevne od 19 do 24, na jugu od 24 do 29 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili loklanim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 27 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije