Kojović: Pričom o Vojsci RS Dodik se igra s vatrom više nego ikad

Radiosarajevo.ba
Kojović: Pričom o Vojsci RS Dodik se igra s vatrom više nego ikad
Foto: Radiosarajevo.ba / Predrag Kojović

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da je poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, na proslavi Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, da vojnici tog puka sljedeće godine obuku uniforme Vojske RS rušenje mira.

„Dodik se ovaj put igra vatrom više nego ikad dosad. To je ona tačka koja, kad bi se desila, više ne bi bilo povratka s puta novih stradanja. Oružane snage BiH su jedno od najvećih dostignuća Dejtonskog mirovnog sporazuma i pokušaj njihovog destruiranja i vraćanja jednog njihovog dijela na ratne staze, makar i na simboličkom planu, u vidu uniforme, rušenje je mira. Uniforma Vojske RS jasan je znak neprijateljstva prema BiH. S tom uniformom povezana su najstrašnija sjećanja, na genocid i na druge stravične zločine. Nemoguće bi bilo prihvatiti njihov povratak“, istakao je Kojović, saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije