Kojović: Sramota da osobe poput Dodika govore u ime bosanskih Srba

Radiosarajevo.ba
Kojović: Sramota da osobe poput Dodika govore u ime bosanskih Srba
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović oštro je osudio izjave Milorada Dodika na sinoćnjem skupu u Beogradu, gdje je tokom manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" govorio kako se nada da će se RS jednog dana pripojiti Srbiji.

"Neprihvatljivo je, a trebalo bi biti i politički nedopustivo, da Dodik nekažnjeno poziva na cijepanje BiH i promjene granica. Meni je jasan njegov lični motiv. Ono što je neobjašnjivo stekao u BiH je uložio u beogradske nekretnine i sad sanja o spajanju RS-a i Srbije. Ovakvi istupi međutim, ne smiju ostati bez reakcija međunarodne zajednice, posebno članica PIC-a", rekao je Kojović.

Predsjednik Naše stranke rekao je da je sramota da osobe poput Dodika govore u ime bosanskih Srba.

"Ja sam Srbin po etničkoj pripadnosti, BiH je, a ne Srbija, moja domovina i niko, a posebno ne Dodik nema pravo da je komada pa ni u svojim senzacionalističkim izjavama. Ja nisam sklon ovoj vrsti rječnika u javnom prostoru kada su druge teme u pitanju, ali je Dodikova politika i retorika zaista dno dna. Kada se svojevremeno u Domu naroda vodila rasprava o Zakonu o entitetskom državljanstvu njegovi SNSD-ovci i neki SDA-ovci su moje istupe ocjenili kao bosanskohercegovački nacionalizam. To je, kako sam im odgovorio, optužba koju s ponosom prihvatam. Ovo je domovina svima koji smo tu rođeni i živimo, bez obzira na etničku ili bilo koju pripadnost. Takva je BiH bila i takva će, kada pobjedimo nacionaliste 2018. godine, ponovo biti", zaključio je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije