Kojović: BHRT zbog intervjua s Izetbegović narušio imidž javnog servisa

Radiosarajevo.ba
Kojović: BHRT zbog intervjua s Izetbegović narušio imidž javnog servisa
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skupština KS
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović oglasio se saopćenjem za javnost reagirajući na intervju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović koji je objavljen na BHT-u.

On podvlači da je “slučaj intervju” koji posljednjih dana zbunjuje javnost jedan je od očiglednijih dokaza koliko su javni emiteri pod kontrolom i snažnim utjecajem političkih partija na vlasti.

"I pored izrazito teškog finansijskog položaja BHRT-a, niz nespretnih poteza kako bi se smanjio pritisak javnosti nakon neemitovanog najavljenog intervjua sa Sebijom Izetbegović dodatno je narušio integritet i imidž ove kuće u kojoj radnici jedva preživljavaju jer plaće kasne posljednih mjeseci", ističe Kojović.

“Nije samo problematično ponašanje direktorice Izetbegović, jer ona pripada političkoj partiji kojoj je uzor „demokratija a la Erdogan‟, a čiji rezultat je više novinara u zatvoru nego korumpiranih političara. Problematičnije je što se BHRT ne može oduprijeti ovakvom utjecaju, kao i TVSA u kojoj se sankcioniraju novinari koji izvještavaju o redukcijama vode u Sarajevu ili zato jer su kritizirali organizaciju događaja pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, u kojoj se kreiraju očigledne jednostrane ankete građana itd", dodao je Kojović.

Sredstva javnog informisanja se, kaže on, moraju osloboditi političkog uticaja jer će u protivnom nestati i posljednji argumenti za odbranu njihovog finansiranja, pa i postojanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije