Koalicija Domovina nastavlja jedinstveno djelovanje u NSRS-u

Anadolija
Koalicija Domovina nastavlja jedinstveno djelovanje u NSRS-u
Koalicija Domovina nastavlja rad u punom kapacitetu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poručuju kako će, kao i dosad, djelovati jedinstveno uz nadu da će do kraja mandata ostati jedinstveni.

Poručio je ovo Admir Čavka, član Koalicije Domovina, na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Klub poslanika koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS-a danas je održao sjednicu u proširenom sastavu, a prisustvovali su predstavnici svih stranaka koje učestvuju u ovom projektu.

Admir Čavka, iz Saveza za bolju budućnost, izabran je za novog šefa Kluba poslanika Domovine umjesto Mihneta Okića iz Stranke demokratske akcije. 

"Savez za bolju budućnost bio je inicijator sastanka i donijeli smo zaključke u cilju da zadržimo jedinstvo", rekao je Čavka. 

Senad Bratić, član Domovine i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a na današnjem sastanku predstavljao je SDA, kao član radne grupe za pregovore s političkim subjektima u cilju kvalitetnijeg zajedničkog nastupa probosanskih stranaka kako iz reda bošnjačkog, tako i hrvatskog naroda iz entiteta RS-a. 

"SDA podržava rad Koalicije Domovina i ovaj projekat te smatramo da svi oni koji žele i mogu treba uđu u ovaj projekat da vidimo kako da se popravi stanje povratnika u ovom entitetu nabolje", kazao je Bratić. 

Komentirajući učešće poslanika Domovina na posljednjoj sjednici Narodne skupštine RS-a, kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicionih stranaka, Bratić je rekao da je Klub odlučio o učešću na sjednici. Da je kvorum zavisio od Domovine, ne bi učestvovali u sjednici. 

"Stav Domovine je da su na prvom mjestu interesi povratnika, onih koji su nas birali, a birali su nas da radimo, a ne da gledamo sjednice iz restorana. Mi nismo opozicija, ali sigurno nismo ni pozicija, i mi ćemo, zavisno od tačaka na dnevnom redu, učestvovati. Tamo gdje se krši Ustav i zakoni BiH, mi nećemo učestvovati", rekao je Bratić. 

Asmir Čavka naglasio je da će odluku o učešću na sljedećoj sjednici Narodne skupštine donijeti pred sam početak zasjedanja, kako su činili i do sada. 

Do današnjeg sastanka je došlo nakon što je Nedim Čivić, jedan od poslanika članova Koalicije Domovina, napustio SDA i pridružio se Nezavisnom bloku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije