Ko su novi članovi Sabora IZBiH iz Muftijstva travničkog?

Radiosarajevo.ba
Ko su novi članovi Sabora IZBiH iz Muftijstva travničkog?
Foto: MINA / Sjednica Sabora IZ BiH
U nastavku izbornog procesa unutar Islamske zajednice u BiH, kako smo pisali, u nedjelju 23. decembra birani su članovi Sabora Islamske zajednice u BiH.
Iza kulisa izbora u IZBiH / Ko su novi članovi Sabora iz Sarajeva?

Dok se čeka verifikacija zvaničnih mandata u Saboru IZBiH, pristižu i imena onih koji su dobili najveću podršku vjernika.

Piše: Faruk Vele

Tako su sa područja Muftijstva travničkog, kako nam je potvrđeno iz više izvora, izabrani: Vildan Hajić, direktor ŠPD Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne, Fatima Ćurić-Ljevaković, specijalista ginekologije i akušerstva, Admira Karadža, Elvedin Hamzakadić, Zehrudin Hadžić, Abdulaziz Rizvić iz Medžlisa Islamske zajednice Novi Travnik, te Suad Jašarević.

Kako smo ranije pisali, Hercegovinu će u Saboru IZBiH predstavljati ugledni mostarski advokat Damir Sadović, profesor Ćamil Tabaković, Ramiz Zahirović iz Jablanice, Džemail Ćibo, direktor Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH i bivši pomoćnik federalnog ministra za raseljene osobe, Dževad Hodžić iz Livna, Tarik Mujanović iz Ljubuškog i Sadet ef. Bilalić s područja istočne Hercegovine.

U Okrugu Sarajevo najviše glasova dobio Mirsad Mujić, poznatiji kao generalni direktor „BH Pošte“ (SDA), i to 248 glasova. Slijedi Belma Bešlić sa (229), Adis Hrvat (208), direktor Historijskog arhiva Sarajevo Fuad Ohranović (183), Esad Tanović (160), bivši federalni premijer i predsjednik Sabora IZBiH Edhem Bičakčić (159), Nedim Matoruga (157), Azem Mulalić (156) i Mina Pleh (149).

Od uposlenika IZBiH najviše glasova su dobili Emin Zahirović (242), hafiz Sadrudin Išerić (230), ima Careve džamije koji je svojevremeno biran i u Općinsko vijeće Stari Grad-Sarajevo ispred SDA (Prema zvaničnom dokumentu Općine Stari Grad bio je i član Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama Općinskom vijeću),  Senad Ćeman  (222) i Emir Uzunalić(144), profesor u Medresi “Osman-ef. Redžović”. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije