SDP odgovorio Džuburu: Otišli ste pod suknju SDA za par fotelja i grantova

Radiosarajevo.ba
SDP odgovorio Džuburu: Otišli ste pod suknju SDA za par fotelja i grantova
Foto: SDPBiH / Ilustracija

Nakon što je Ahmed Džubur danas pozvao funkcionere SDP-a u Mostaru da kod građana testiraju svoj stav o istovjetnosti Komšića i Čovića, stiglo je saopćenje iz KO SDP HNK koje prenosimo u cjelosti:

Džubur: Vi u SDP-u priželjkujete poraz države Bosne i Hercegovine

"Gospodin Ahmed Džubur, kao ratni dezerter, ima najmanje pravo držati moralne lekcije, a pogotovo građane Mostara uzimati kao žirante vlastitih lopovluka i svoje potrebe, da budu dio vlasti, kako bi preko izmišljenih familijarnih udruženja nastavio krasti novac kroz izmišljene projekte.

Nemate potrebu da se pravdate SDP-u, nego vlastitim biračima koje ste izdali i koji su s pravom ljuti jer ste slagali sve što ste obećali samo da bi ste se dobro prodali i otišli pod suknju SDA za rad par fotelja i malo grantova.

Za razliku od Vas, zelenih slugana i izdajnika birača, kadrovi SDP-a će govoriti svaki dan i Vama i Čovicu ono što Vas boli, jer ste i jedni i drugi dokazani lažovi (imate bezbroj izjava na FB profilu vašeg predsjednika na kojem mu se vaši vlastiti članovi i birači zahvalju za izdaju i prevaru), pa nemate potrebe da se ljutite na vlastito slugansko ponašanje koje su ovih dana svi osim vas primjetili.

Drago nam je da su generacije mladosti imali priliku vidjeti svojim očima na Vašem primjeru šta konkretno znači ona narodna kako je patriotizam utočište hulja. Ne držite nam lekciju o opoziciji i hladovini, jer je vlast za koju vi prodajete i dušu i obraz daleko veći komfor u kojem bi još da jašete službena vozila, trošite reprezentaciju, službene telefone itd.

Isti film Vašeg patriotizma smo gledali 2015. godine kada ste kao dio vlasti glasovima DF-a dali Čoviću šest federalnih pozicija u Vladi FBiH koje nikada do tada nije imao. Upravo su ministri DF-a smijenili multietničku upravu Aluminija i taj isti Aluminij isporučili HDZ-u da zavrsi započeto.

Nema potrebe da bilo koga izjednačavate, za to ste se pobrinuli upravo Vi, dopuštajući da vaš novi lider Bakir Izetbegović pregovara sa HDZ-om i SNSD-om u Vaše ime.

Mi, u SDP-u, smo odbili biti dio SDA folklora, za razliku od vas nekoliko u DF kojima je gram vlasti važniji od svega drugog, pa gospodine Džubur nemate potrebe da se ljutite na bilo koga, nego da uživate u vremenu Vaše moralne hipokrizije koja doživljava svoje najbolje dane", saopšteno je iz KO SDP HNK nakon je Džubur danas pozvao funkcionere SDP-a u Mostaru da kod građana testiraju svoj stav o istovjetnosti Komšića i Čovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije