Kiša, pljuskovi i grmljavina tokom cijelog dana: Ništa bolje neće biti za vikend

Radiosarajevo.ba
Kiša, pljuskovi i grmljavina tokom cijelog dana: Ništa bolje neće biti za vikend
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša i tmurno vrijeme u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5, Ivan Sedlo i Sokolac 11, Bugojno i Jajce 12, Drvar i Livno 13, Sanski Most i Sarajevo 14, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Srebrenica 15, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Tuzla i Zvornik 16, Mostar 17, Brčko i Gradačac 18 stepeni. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavnom. Intenzivnije padavine se očekuju u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepena. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

30. maj - četvrtak - u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i zapadnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever i sjeverozapad, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer poslije podne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepena.

31. maj - petak - u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. U centralnim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, a u ostatku zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 stepeni.

1. juna - subota - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u Bosni, a u Hercegovini bez padavina. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljaivinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Promjenljivo i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba vezanih za njihove bolesti. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Opšta slika će u centralnoj i istočnoj Bosni biti neznatno ljepša u odnosu na ostatak zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije