FHMZ / Kiša, pljusak, grmljavina: Kakvo nas vrijeme očekuje i kada stiže razvedravanje

07. 09. 2019. u 07:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Krajem dana novo naoblačenje. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

NEMA KOMENTARA