Kiša, oluja i 18 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Kiša, oluja i 18 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sunčani decembar u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 2; Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica 4; Bijeljina, Doboj, Tuzla, Zvornik 5; Banja Luka 6; Drvar, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo 7; Široki Brijeg, Trebinje 9; Bugojno, Mostar 10; Gradačac 11; Bihać, Livno, Stolac 12; Grude 13; Neum 16.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka pretežno će djelovati na nešto lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba. Temperature će i dalje biti neuobičajeno visoke za ovaj period, što će dan ipak činiti ugodnijim. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Sa dolaskom noći, opšta slika će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i na jugozapadu, uglavnom zbog mogućih padavina. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i podnegdje centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu do 18 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U petak jutro pretežno oblačno sa kišom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U ostatku dana u većem dijelu Bosne postepeno razvedravanje i prestanak padavina. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima prestanak padavina u većem dijelu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Poslijepodne prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije