Kineski turisti iz Wuhana napustili Hrvatsku: Na putu su za Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Kineski turisti iz Wuhana napustili Hrvatsku: Na putu su za Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Koronavirus

Kako neslužbeno saznaje portal 24sata.hr turisti iz Kine su posjetili Plitvička jezera, bili su i u Dubrovniku, a u Zagrebu nisu bili u turističkom obilasku.

Granična policija za RSA: Evo koja je procedura ulaska Kineza iz Wuhana u BiH

Međutim ovaj portal tvrdi da su kineski turisti već napustili Hrvatsku, navode da je tu informaciju potvrdio direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dodaju da su turisti na putu za Sarajevo.

Ministrica Gudeljević o kineskim turistima: Zabrinuti smo, ali pratimo situaciju!

Nema aposlutno razloga za paniku. U Hrvatsku su ušli zdravi, i nije bilo razloga zadržavati ih ovdje. Drže se uputstava koja su dobili, njihov je vozač upoznat sa situacijom, i sve je u redu. Danas stižu u Sarajevo, i mi smo u kontaktu s tamošnjim nadležnim službama“, kazao je Capak.

U Hrvatskoj su proveli samo jednu noć, napominje.

Podsjećamo, autobus s kineskim turistima iz Wuhana, koji je centar zaraze koronavirusom, ušao je u Hrvatsku u subotu u 11.25 sati preko Bregane.

U MUP-u RH potvrđuju da je u autobusu 29 kineskih turista, ali smo saznali da je iz tog grada ukupno 18 kineskih turista.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije