Posjete na KCUS-u samo određenim danima zbog širenja morbila i gripe

Radiosarajevo.ba
Posjete na KCUS-u samo određenim danima zbog širenja morbila i gripe
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Zbog širenja morbila i gripe u zemljama okruženja posjete bolesnicima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) će biti moguće utorkom, četvrtkom i nedjeljom, od 15:30 do 16 sati.

Iz najveće zdravstvene ustanove u BiH mole da samo jedan posjetilac dolazi u posjetu jednom bolesniku.

"Reduciranje termina posjeta provodimo preventivno, zbog potrebe da zaštitimo pacijente koji su smješteni na KCUS-u kao i da smanjimo izloženost uposlenika. S normaliziranjem epidemiološke situacije broj i trajanje posjeta bit će vraćeno u raniji režim", stoji u saopćenju KCUS-a.

Podsjećamo da je zbog nepovoljne epidemiološke situacije u neposrednom okruženju, a vezane za pojavu morbila (ospica), kao i trenutnu sezonu gripe i nedovoljno dostignut broj obaveznih vakcinacija prema Programu obavezne imunizacije, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla također promijenjen režim posjeta.

Posjete će umjesto svakog dana, kao i do sada, biti dozvoljene utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom u vremenskom periodu od 16 do 18 sati.

U jedinicama visokog rizika posjete će biti skraćene na sat vremena i to od 16 do 17 sati, saopćeno je iz UKC Tuzla.

Također, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar ograničene su redovne posjete hospitaliziranim pacijentima. Tačnije, posjete su ograničene samo na one hitne, kako bi se prevenirala veće širenje epidemije u neobičnim meteorološkim uslovima tokom januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije