KCUS: Dvosatni štrajk upozorenja

Radiosarajevo.ba
KCUS: Dvosatni štrajk upozorenja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pres-konferencija KCUS-a

U povodu napada i prijetnji na prof. dr. Edu Hasanbegovića, Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS) održao je hitan sastanak kojem su prisustvovali generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske/liječničke komore FBiH dr. Harun Drljević, navodi se u saopćenju iz KCUS-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Prisutni su iznijeli negodovanje i oštro osudili napad uz prijetnje vatrenim oružjem na prof. dr. Edu Hasanbegovića, dr. Danku Pokrajac, medicinsku sestru Almu Hadžić i sekretaricu sa Klinike za pedijatriju KCUS Munibu Omerović.

U okviru sastanka donesena je odluka o dvosatnom štrajku. Zdravstveni radnici zahtjevaju zaštitu kao službena lica, kao i da se po pitanju jučerašnjeg napada na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci.

U okviru sutrašnjeg štrajka ljekari i medicinsko osoblje iznijet će i ostale zahtjeve.

Štrajk će se održati u četvrtak ispred OJ NIRR KCUS, u trajanju od 12 do 14 sati", navodi se u saopćenju KCUS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije