KCUS raspisao konkurs za direktora: Izetbegović ima pravo na još jedan mandat

Radiosarajevo.ba
KCUS raspisao konkurs za direktora: Izetbegović ima pravo na još jedan mandat
Foto: Admir Kuburović / Ilustracija

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) raspisao je javni oglas za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a.

Konkurs je raspisan jer aktuelnoj direktorici Sebiji Izetbegović u januaru 2020. godine ističe mandat. Trenutna generalna direktora KCUS-a Sebija Izetbegović, prema Statutu, može još jednom biti reizabrana na poziciju direktorice u najvećem zdravstvenom kolektivu u našoj zemlji i prema svim procjenama bit će jedan od kandidata za poziciju direktora KCUS-a.

Upravni odbor KCUS-a, u skladu s odredbama Statuta KCUS-a, danas je u dnevnim novinama objavio javni oglas za izbor i imenovanje generalnog direktora.

U tekstu oglasa navedeno je da mandat direktora traje četiri godine te da kandidati moraju imati završen medicinski fakultet, specijalizaciju iz djelatnosti KCUS-a, biti nastavnici medicinskog fakulteta javnog univerziteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta, imati aktivno znanje engleskog jezika, imati afirmirani stručni i naučni rad iz oblasti medicine, radno iskustvo od najmanje pet godina u struci te imati znanje iz zdravstvenog menadžmenta.

Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja, a nepravovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Kandidati koji budu konkurisali na poziciju generalnog direktora KCUS-a morat će dostaviti program rada i razvoja KCUS-a u narednom četverogodišnjem periodu i kraću biografiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije