KCUS: Dr. Ismet Gavrankapetanović nije smijenjen, istekao mu je ugovor

Radiosarajevo.ba
KCUS: Dr. Ismet Gavrankapetanović nije smijenjen, istekao mu je ugovor
Nakon što su brojni mediji objavili kako je prof. dr. smijenjen s funkcije direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju, iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćeno je kako nije riječ o smjeni, već da je profesoru istekao ugovor.

U saopćenju su pojasnili kako je dr. Gavrankapetanoviću istekao ugovor, zbog čega on trenutno više nije na poziciji direktora ove klinike.

"Istina je da je prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću istekao ugovor 11. jula 2017. godine (Ugovor od 1. 10. 1998. do 11. 7. 2017. godine). UO KCUS.-a usvojio je sistematizaciju koja predviđa pet odjeljenja umjesto ranijih četiri, a takav raspored tražio je dr. Gavrankapetanović", ističe se u saopćenju.

Također, postavili su i pitanje zbog čega dr. Gavrankapetanović i pojedini doktori prave medijske istupe, te pojašnjavaju neke odnose unutar KCUS-a kada je riječ o doktorima koji su davali izjave u vezi sa smjenom direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju.

"Mirza Bišćević je jedan od zaposlenika koji su davali najeksplicitnije podatke o lošem radu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, privatiziranju Klinike, upućivanju pacijenata sa KCUS u privatnu praksu, te ukazivao na nemogućnost napredovanja, na pojavu infekcija MRSA-om i sličnim dešavanjima na Klinici za ortopediju i traumatologiju", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smijenjen je s ove funkcije nakon 19 godina i ova klinika trenutno nema rukovodioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije