KCUS dogovorio saradnju sa stručnjakom kojeg je nagradio Obama

Radiosarajevo.ba
KCUS dogovorio saradnju sa stručnjakom kojeg je nagradio Obama
/ Ervin Sejdić
Sebija Izetbegović, Senija Rašić, Enra Suljić, Sandra Vegar - Zubović su obavile sastanak u prostorijama KCUS-a s Ervinom Sejdićem, koji je prošle godine dobio 'Predsjedničku nagradu za mlade naučnike i inženjere' od bivšeg predsjednika SAD-a Baracka

Sejdić je profesor na Pittsburgh univerzitetu u SAD-u i direktor IRFID centra, a stručnjak je iz biomedicinskog inžinjeringa.

Tokom razgovora dogovoreno je da se uspostavi saradnja a prvi korak bio bi ustanoviti listu projekata u kojima bi KCUS mogao ravnopravno učestvovati u istraživanju kao i objavljivanju rezultata u najrelevatnijim svjetskim bazama podataka.

Takvi međunarodni projekti od velikog su značaja, jer će uspostaviti zajednički rad stručnjaka iz SAD i KCUS, a rezultatima omogućiti bolje liječenje pacijentima čije dijagnoze na bilo koji način imaju dodira s istraživanjem, saopćeno je iz KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije