Katica i Komšić: O sigurnosnoj situaciji i migrantskoj krizi na području KS

Radiosarajevo.ba
Katica i Komšić: O sigurnosnoj situaciji i migrantskoj krizi na području KS
Foto: MUP KS / Admir Katica i Željko Komšić

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica sastao se danas s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Tokom sastanka ministar je člana Predsjedništva BiH upoznao sa trenutnom sigurnosnom situacijom, a posebno s aspekta migrantske krize koja se u najvećoj mjeri odrazila na Kanton Sarajevo i Unsko-sanski kanton.

Katica je zatražio podršku od Komšića da se u Operativni štab za pitanja migracija u BiH, a koji je formiran na nivou države, uključe i predstavnici MUP-a KS te naglasio potrebu donošenja dokumenta odnosno strategije upravljanja migracijskim procesom u BiH koji je sve kompleksniji.

Komšić je dao punu podršku svim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova KS koje doprinose poboljšanju osjećaja sigurnosti građana i sigurnosti uopćeno na području Kantona.

Na kraju sastanka ministar je člana Predsjedništva BiH upoznao i sa određenim aspektima rada Ministarstva te dinamikom popunjavanja aktivnog sastava policije MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije