Karamatić: Vrijeme je da bošnjačkim prijateljima pokažemo ko je gazda u BiH

Radiosarajevo.ba
Karamatić: Vrijeme je da bošnjačkim prijateljima pokažemo ko je gazda u BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / rio Karamatić

Predsjednik HSS BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mario Karamatić, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis usaglašeni stav lidera stranaka SDA, SBB, SDP BiH i DF-a o implementaciji presude "Božo Ljubić" rekao je da mu je drago da su se usaglasile bošnjačke stranke.

Podsjetimo, Lideri Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Željko Komšić nakon sastanku održanog u srijedu u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a za Europu i Euroaziju Matthew Palmerom, američkom veleposlanicom u BiH Mauren Cormack, i šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunarom Wigemarkom, jedinstveni su u tome da će tražiti smanjenje ovlasti Doma naroda.

"Izjave predstavnika međunarodne zajednice kako je pristup bošnjačkih stranaka ,pozitivan i ,konstruktivan pokazuju samo njihovo elementarno nepoznavanje kako strukture BiH, tako i nedavne povijesti ove zemlje. Upravo zbog gotovo identičnog pozitivnog i ,konstruktivnog pristupa jednoga drugoga naroda koji je bio većinski ova zemlja je bila u krvavom ratu ne tako davno", kazao je  Karmatić, te je dodao:

"Došlo je vrijeme da hrvatski predstavnici prestanu pokušavati s njima postići kompromis i  trebamo konačno kroz zakonodavna i izvršna tijela pokazati našim bošnjačkim prijateljima ko je pravi gazda u ovoj zemlji”, kazao je Karamatić za HMS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije