Saznajemo: Naređena dodatna obdukcija pronađenog tijela El-Emina Hadžića

Radiosarajevo.ba
Saznajemo: Naređena dodatna obdukcija pronađenog tijela El-Emina Hadžića
Foto: KAportal / El-Emin Hadžić

Dežurni kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona izdao je naredbe za dodatna vještačenja tijela El-Emina Hadžića iz Kaknja, čije je tijelo pronađeno u nedjelju na Vrhovinama kod Ponijerima, radi utvrđivanja prisustva alkohola, droga i otrova, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Mirna Poljac, viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Tužilaštvu ZDK.

Ona je potvrdila za naš portal da je u toku jučerašnjeg dana završena obdukcija tijela preminule osobe inicijala E.H, ali da je dežurni kantonalni tužilac izdao naredbu za dodatnim vještačenjem.

„Nakon što Tužilaštvu bude dostavljen konačan i zvaničan nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine imat ćemo više informacija o ovom slučaju“, dodala je Poljac.

Podsjetimo, El-Emina Hadžića su u nedjelju pronašli mještani na Vrhovinama kod Ponijerima, za kojim je u protekla dva mjeseca trajala velika potraga.

Za Hadžićem se tragalo od 4. januara, kada se mladić udaljio iz svoje vikendice na Ponijerima i od tada mu se izgubio svaki trag.

Pored pripadnika FUCZ-a, u proteklih 60 dana tragali su i pripadnici sorskih služba spašavanja.

Potragu je otežavalo vrijeme koje nije išlo na ruku spasiocima. Nanosi snijega više od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage, zbog čega je ona u jednom trenutku, uz saglasnost porodice nestalog, prekinuta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije