Kanton u Bosni i Hercegovini zbog korone zabranio organizovanje svadbi

Radiosarajevo.ba
Kanton u Bosni i Hercegovini zbog korone zabranio organizovanje svadbi
Printscreen / Sa svadbe u Grudama

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Livanjskom kantonu Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne pomoći i izbjeglica donio je novu Naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava kao i rad disko klubova, saopćeno je u petak iz Vlade LK.

Zabranjuje se okupljanje više od 5 osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području Livanjskog kantona, osim za sahrane, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu porodice, ali ne više od 30 osoba.

Isto tako zabranjuje se izražavanje saučešća lično po kućama. Za nepoštivanje ove Naredbe predviđene su novčane kazna, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Livanjskog kantona.

Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. augusta 2020. godine s rokom važenja od 14 dana.

Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Livanjskog kantona i dalje apelira na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi se spriječilo daljnjeg širenja koronavirusa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije