Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda i početkom nove radne sedmice

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda i početkom nove radne sedmice
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u većem djelu naše zemlje bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti bilo je u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 6 stupnjeva, Bugojno, Ivan Sedlo i Srebrenica 8, Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 10, Bijeljina, Brčko i Livno 11, Gradačac 12, Grude i Trebinje 13, Mostar 14, Neum 17 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji u jutarnjim satima očekuje uglavnom pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom prijepodneva. Poslije podne ponegdje sa slabom kišaom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24 stupnja.

U Sarajevu jutro i veći dio prijepodneva sunčano. U ostatku dana pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguć slab lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja.

U nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 18 do 24 stupnja.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 18 do 23 stupnja.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 15 do 21 stupanj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije