Kako se troši novac građana: Evo ko je na kafu dao 7.000 KM

B.T.
Kako se troši novac građana: Evo ko je na kafu dao 7.000 KM
Foto: Pixabay / Kava, kafa, kahva

Stručna služba za zajedničke poslove Kantona Sarajevo za 7.000 KM nabavila je kafe za potrebe kantonalnih organa u ovoj godini.

Odlukom koju potpisuje načelnik Službe Fikret Jašarević prihvata se ponuda ponuđača WLD u iznosu od 5.994,57 KM, bez PDV-a, te u ukupnom iznosu od 7.013,64 KM sa PDV-om. Prethodno, odobreno je pokretanje i provođenje postupka javne nabavke kafe vrijednosti do 6.000 KM bez PDV-a, što tnači da je prihvaćena ponuda za svega nekoliko maraka niža.

Kako se časte naši političari: Za janjetinu, teletinu i junetinu 600.000 KM

„Na osnovu zahtjeva ukazane potrebe, pokrenuta je procedura javne nabavke kafe za potrebe organa Kantona Sarajevo u 2020. godini i upućen je pismeni zahtjev za dostavljanje ponude od ponudača WLD d.o.o. Sarajevo, te je ista prihvaćena u skladu sa osnovnim principima Zakona o javnim nabavkama i na način koji garantira najbolju razrnjenu vrijednosti za novac. Ponuda je cjenovno korektna te je ista prihvaćena u cjelosti“, obrazloženo je u odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije