Kako je vojnik OS BiH spasio život nogometašu Goražda

A. S.
Kako je vojnik OS BiH spasio život nogometašu Goražda
FOTO: Facebook / Nedim Kurtović
Semir Sarajkić, pripadnik Oružanih snaga, heroj je o kojem se priča proteklih dana, ne samo u Goraždu, već u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ovaj kaplar u OS BiH, na svjetlost bh. pozornice, dospio je kao nogometni sudija koji je brzom reakcijom spasio život igraču Goražda Nedimu Kurtoviću.

Sve se to dogodilo u četvrtak na nogometnoj utakmici između Posušja i Goražda, kada je nakon jednog udarca Kurtović ostao nepomičan ležati na terenu.

Dok su publika i sudionici kratko zanijemili, Sarajkić je Kurtoviću prvi pritekao u pomoć i brzom i pravovremenom reakcijom spasio mu život. 

Portal Radiosarajevo.ba  došao je do svih glavnih aktera ovog nesvakidašnjeg slučaja na našim nogometnim terenima.

"Pred sami kraj utakmice dobio sam loptu i krenuo u prodor po strani kada me igrač Posušja udario u predjelu glave. Kako su mi rekli kasnije, sudija Semir Sarajkić mi je prvi prišao, izvadio jezik. Ubrzo sam došao svijesti, ali nisam imao težih posljedica", priča nam Kurtović.

Nedim Kurtović - undefined

FOTO: Facebook: Nedim Kurtović

On kaže da je sutradan imao bolove u glavu od udarca i da se obratio klupskom ljekaru.

"Nisam išao u bolnicu, jer mi je klupski ljekar rekao da za tim nema potrebe, jer nisam osjećao vrtoglavicu. Već u nedjelju sam odigrao cijelu utakmicu, bez ikakvih problema", dodao je Kurtović.

Sa sudijom Smajkićem je telefonski razgovarao u petak. Zahvalio mu se na pomoći...

"Semir mi je spasio život i na tome sam mu neizmjerno zahvalan. S igračem koji me udario, imao sam priliku razgovarati prije naše nedjeljne utakmice u Goraždu. Od tog četvrtka imam dva nova prijatelja", podvukao je Kurtović, koji je sa svojim timom i pobjedom od 1:0 (prvi meč bio 0:0, op.a.) izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH

Kaplar Sarajkić - undefined

Foto: OS BiH: Kaplar Sarajkić

Kaplar Sarajkić je ranije opisao svoje iskustvo. 

"Nakon naizgled bezazlenog duela dva igrača primijetio sam da je igrač ostao ležati nepomično na zemlji. Kada sam shvatio što se dešava, odmah sam mu pritrčao te primijenio stečeno znanje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoći i to tako da sam ga okrenuo na bok i izvadio mu jezik da ne bi došlo do gušenja. Nakon moje brze reakcije, povrijeđeni igrač je došao svijesti. Na kraju se sve dobro završilo, jer je spašen jedan ljudski život", kazao je kaplar Sarajkić.

Korda: Sudija Sarajkić je vrhunski reagirao

Haris Korda, igrač Goražda, bio je u blizini svog suigrača kada je vidio da je Nedim Kurtović izgubio svijest. Imao je namjeru mu pomogne, ali je sudija Sarajkić bio brži.

"Sudija je zaista munjevito reagirao. Uspio je Nedimu izvaditi jezik, a na prstu sudije sam vidio tragove krvi, vjerovatno ga je naš igrač ugrizao prilikom intervencije. Nedim je brzo došao svijest ii sve se dobro završilo", kazao nam je Korda, koji je jedno vrijeme nosio i dres Veleža. 

Haris Korda - undefined

FOTO: Facebook: Haris Korda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije