Kako je Stevandić "oslobodio" Kotor Varoš: Snimao kako tuče zarobljene civile

3
Radiosarajevo.ba
Kako je Stevandić "oslobodio" Kotor Varoš: Snimao kako tuče zarobljene civile
Printscreen / "Junačenje" Nenada Stevandića nad civilima Kotor Varoši

Predizborni spot koji je predstavila stranka "Ujedinjena Srpska" izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Stranka, koju vodi predsjednik Nenad Stevandić, u snimci koja traje oko 40 sekundi, tvrdi da je neophodno jedinstvo, ako je suditi po njihovom predizbornom spotu, što svakako podrazumijeva Republiku Srpsku - bez Albanaca, Hrvata i Bošnjaka.

Ovo nije prvi put da Stevandić nekom snimkom izaziva ogorčenje i zgražanje građana Bosne i Hercegovine.

Pamtimo snimak s društvenih mrežama i "gostovanja" Nenada Stevandića i njegovih SOS-ovaca u Kotor Varoši u junu 1992. godine, kada je ovaj grad etnički očišćen od Bošnjaka i Hrvata.

"Hrabrog" komandanta Stevandića kamera prati dok neustrašivo tuče civile u policijskoj stanici, upada u kuće koje niko ne brani, istjeruje i premlaćuje nesretne stanare, presreće na ulici rijetke prolaznike i sa svojim do zuba naoružanim specijalcima ih tuče i cipelari...

Zaista, u svega osam i po minuta video-materijala nakupilo se obilje primjera hrabrosti i beskompromisnosti parapolicajca Stevandića na koje, s pravom, može biti "ponosan".

Pogledajte video i sve će vam biti jasno...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije