Kada Hotić: Nišani u Potočarima im bodu oči, isti su kao i u ratu

F. V.
Kada Hotić: Nišani u Potočarima im bodu oči, isti su kao i u ratu
Arhiv / Kada Hotić

Kada Hotić, zamjenica predsjednice "Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa" u izjavi za Radiosarajevo.ba oštro je reagirala na posljednja dešavanja u Srebrenici, uključujući i ostavljanje svinjskog otpada ispred Memorijalnog centra Potočari, pucnjavu i pjevanje četničkih pjesama na Badnje večer.

Ćamil Duraković o sinoćnjem "slavlju" u Srebrenici: Sve je ovo vrlo simptomatično

Zahtijevaju neovisnu istragu ovog slučaja.

"Memorijalni centar Potočari im bode oči. Stalo ih podsjeća na zločine koje je neko u njihovo ime počinio. Umjesto da priznaju zločine, genocid, da se suoče, da razgovara sa svojima na tu temu, te prestanu orgijati, oni i dalje prave gluposti i tonu u propast dalje. Ne mogu oni nama naštetiti na ovaj način, ali dokazuju da su isti kao u ratu. Ako  omladina stoji iza ovoga, znači da su ih roditelji tome podučili. Ako su oni koji znaju šta se desilo, znači da se nisu odrekli toga", kazala nam je Hotić.

Srebreničane, međutim, zabrinjava šutnja zvaničnog Sarajeva u vezi s posljednjim događajima. Prema njezinim riječima, nije ovo samo odnos prema Srebrenici, već i cijeloj BiH. Pita se jesu li se ljudi umorili ili svako vodi poziciju samo o svojoj poziciji. Jesu li Srebrenicu halili?

"Takvi smo mi... Da su oni doživjeli ovo, oni bi sigurno uzburkali i oblake", kazala je Hotić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije