Kad stižu zahlađenje i kiša: Šta kaže prognoza za narednih 10 dana

Radiosarajevo.ba
Kad stižu zahlađenje i kiša: Šta kaže prognoza za narednih 10 dana
Foto: AA / Ugodne jesenske temperature u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 0 stepeni, Livno 1, Bugojno 3, Drvar 4, Grude, Ivan Sedlo, Jajce, Široki Brijeg i Srebrenica 6, Banja Luka, Bihać, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 7, Zenica 8, Bijeljina, Doboj, Mostar i Zvornik 10, Trebinje 12, Gradačac 15, Neum 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da bi osjet sparine mogao biti izraženiji pod uticajem visokih temperatura. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 25 stupnjeva.

U srijedu u drugoj polovini dana više oblačnosti se očekuje na zapadu, sjeveru i centralnim područjima. U ostatku zemlje zadržalo bi se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Također, AccuWeather je objavio prognozu za naredne dane, ali i sljedeću sedmicu, pa će nam, prema njihovoj prognozi, sunca biti i sljedeće sedmice, a evo kad dolazi zahlađenje i kiša:

Prognoza AccuWeathera - undefined

PrtScr: Prognoza AccuWeathera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije