Jutros u Neumu 16 stepeni, još toplije bit će za vikend

Radiosarajevo.ba
Jutros u Neumu 16 stepeni, još toplije bit će za vikend
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 1, Bugojno 3, Drvar i Livno 4, Jajce i Zenica 5, Bijeljina i Široki Brijeg 6, Doboj, Grude, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 7, Banja Luka, Bihać, Brčko, Sanski Most i Srebrenica 8, Prijedor i Zvornik 10, Bjelašnica, Gradačac i Trebinje 13, Mostar 14, Neum 16 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnot. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni.


U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima naše zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod hroničnih bolesnika moguće su slabije poteškoće. Također, tokom jutra će biti svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

24.10.2019 - četvrtak - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 stepeni.

25.10.2019 - petak - u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stepeni.

26.10.2019 - subota - u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26, na jugu do 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije