Jutros u Mostaru -3, u Neumu 1, a u Bihaću 9...: Objavljena i prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Jutros u Mostaru -3, u Neumu 1, a u Bihaću 9...: Objavljena i prognoza do subote
Foto: Bljesak.info / Mostar

Jutros je u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -12; Bugojno -11; Grude, Jajce, Sarajevo, Zenica -9; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Široki Brijeg -8; Tuzla -6; Sanski Most, Stolac -4; Mostar -3; Neum 1; Gradačac 3; Brčko 4; Bihać 9.

Bioprognoza: Slično kao proteklog dana, nakon hladnog jutra temperature će porasti i biće ugodnije, uz sunčane intervale. Manje poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog mjestimično povećane naoblake, izraženije u Bosni tokom prijepodneva. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature od 2 do 8, na sjeverozapadu Bosne do 12 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 2 °C.

U četvrtak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima na zapadu i jugozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 °C.

U petak prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -1 do 6, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 6 do 11 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 0 do 5, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije