Jutros u Bugojnu i Drvaru -9 stepeni: Objavljena prognoza za vikend i kad dolazi snijeg

Radiosarajevo.ba
Jutros u Bugojnu i Drvaru -9 stepeni: Objavljena prognoza za vikend i kad dolazi snijeg
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / BJelašnica

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake, a u ostaku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bugojno, Drvar -9; Jajce, Srebrenica, Tuzla -8; Livno, Sanski Most, Sarajevo -7; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Široki Brijeg, Zenica, Zvornik -6; Bihać, Grude, Ivan Sedlo -5; Doboj, Gradačac -4; Trebinje 0; Bjelašnica 2; Mostar, Neum 3 stepena. 

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom ili niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 4 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. U Hercegovini sunčanije i ugodnije, u Bosni nakon mjestimično oblačnog jutra, uz sunčane intervale u nastavku dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Sa večernjim satima će zahladniti, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana:

U četvrtak 23.01.2020., u Hercegovini i na jogozapadu Bosne vedro. U ostatku Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Poslije podne se očekuje razvedaravanje. Vjetar u Bosni Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 °C.

U petak 24.01.2020., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Krajem dana ili tokom noći očekuje se postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U subotu 25.01.2020., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 7 do 13 °C.

U nedjelju 26.01.2020., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne padavine prestaju u Krajini, a krajem dana ili u večernjim satima u ostatlim područjima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije